
Przepis na : deser
Mega proste i szybkie babeczki. Na dodatek są super mięciutkie i wilgotne. Krem kokosowy podkreśla ich egzotyczny charakter. Składniki (12 szt.): 350 g pulpy mango od Quality Food 2 jajka 120 g cukru 50 ml oleju 270 g mąki pszennej 1 kopiasta łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli 400 ml schłodzonego kremu kokosowego Kara 1 łyżeczka cukru pudru ozdoby: cukrowa posypka, czekoladowe jajeczka itp. Przesianą mąkę mieszamy z solą i proszkiem do pieczenia. W drugiej misie łączymy ze sobą pulpę m... czytaj dalej...

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...
Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...
Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...