Przepis na : śniadanie
Jak już wiecie jajko w koszulce obok jajecznicy to moje ulubione śniadanie. Polecam pokusić się o przygotowanie przepiórczego jajka w koszulce, które następnie będzie ułożone na grzance. Jajka przepiórcze doskonale komponują się z różnorodnymi składnikami. Jajko w koszulce gotuje się bez skorupki w zakwaszonej wodzie, do momentu aż zetnie się białko. Żółtko musi pozostać płynne. Przepiórcze jajko w koszulce trzeba gotować bardzo krótko (około 1 minuty) ze względu na jego niską gramaturę, jajko ostrożni... czytaj dalej...
Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Blog kulinarny z przepisami i autorskimi zdjęciami, czyli najsmaczniejsze miejsce w sieci