Omlet

Omlet

Omlet

Klasyczne (sobotnie) śniadanie. Uwielbiam omlet biszkoptowy, ale to jest znacznie szybsza odmiana. Dodatki można dobrać wg gustu, np. pominąć cebulę ;) Proporcje na jeden duuuży omlet. 1/4 papryki 1/3 cebuli czerwonej 50 gram wędliny 30 gram sera żółtego 2 jajka 100 ml mleka 1 łyżka mąki pszennej 1 łyżka śmietany 18% sól, pieprz Wędlinę pokroić w kawałki, cebulę posiekać drobno, paprykę pokroić w kostkę. Wędlinę podsmażyć na maśle, dodać cebulkę i zeszklić. Włożyć na to paprykę. Jajka rozbić z mlekiem, doda... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Czerwony Gupik

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dieta dla rzucających palenie

Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.