Mięciutkie i puszyste ciasto drożdżowe o wytrawnym i lekko słodkawym smaku. Idealnie pasuje do zjedzenia na słodko z ulubionym dżemem lub wytrawnie z jakimś smakowitym mięsiwem. W zasadzie ciasto robi się "prawie" samo, także zachęcam do przygotowania! ;) Składniki: 175ml letniego mleka 300g mąki 10g świeżych drożdży lub 5g suchych 30g roztopionego masła łyżka cukru 1 jajko pół łyżeczki soli 25g mielonych migdałów 50g suszonej żurawiny W około 50-100ml letniego mleka rozpuszczamy drożdże. Dodaj... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?
Czytaj dalej...