Przepis na : śniadanie
Wiosna zawitała ponownie na bloga! Trochę słońca się pokazało i chce się więcej i więcej. Dziś mam dla Was propozycję idealną na imprezę, śniadanie i Wielkanoc (chociaż do niej jeszcze daleko). Jajka w sosie holenderskim. Są naprawdę pyszne. U nas zniknęły w oka mgnieniu i musiałam dorobić kolejne :) Składniki: 10 jajek Sos holenderski: 4 żółtka 1 łyżeczka soku z cytryny 70 g masła Sól, pieprz + rzeżucha, kiełki, szczypiorek Przygotowanie: Jajka gotujemy na twardo w osolonej wodzie. Studzimy i ... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...