Obłędnie orzechowy sos, delikatny rwany kurczak, a to wszystko połączone z makaronem. Kiedy pierwszy raz spróbowałam tego makaronu w barze chińskim u mnie w mieście (prowadzi go Chinka) przepadłam całkowicie i wiedziałam, że muszę zrobić go w domu. Jem go teraz min. 1 raz w tygodniu. Przepis jest bardzo prosty do zrobienia. Sos to zaledwie kilka składników w tym min. sos sojowy (ja użyłam Yamasa z obniżoną zawartością soli ), olej z prażonego sezamu dzięki któremu smak orzechowy jest jeszcze intensywnie... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...