Przepis na : śniadanie
Składniki – porcja dla dwóch osób: 2 bułki, 50 gram szynki, 2 plasterki pomidora, 2 jajka, 50 gram tartego żółtego sera, sól, pieprz. Krok 1 W bułkach ścinamy wierzch i wydrążamy środek bułki. Krok 2 Szynkę, kroimy w drobną kostkę. Krok 3 Do każdej bułki wkładamy po kolei: ser, szynkę, pomidor, a następnie wbijamy po 1 jajku. Doprawiamy solą i pieprzem. Krok 4 Wkładamy bułki do piekarnika nagrzanego do 180 stopni (termoobieg) na 20 minut. Smacznego function load(url, callback) { var xhr; if(typeof XML... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Kocham życie i wszystko to, co mnie otacza – ludzi, miejsca, muzykę,podróże. Wieczna optymistka szukająca wyzwań, Już zastanawiam się „Ciekawe, co fajnego się dziś wydarzy?” :)