Przepis na : śniadanie
Są takie dania, które zachwycają prostotą, a jednocześnie emanują elegancją – i właśnie do nich należy klasyczne połączenie gotowanych szparagów z aksamitnym sosem holenderskim i jajkiem w koszulce . To potrawa, która nie tylko doskonale smakuje, ale i pięknie prezentuje się na talerzu. Idealna na wiosenny obiad, brunch albo romantyczną kolację we dwoje. Delikatność gotowanych szparagów – zarówno białych, jak i zielonych – łączy się tutaj z kremową, lekko cytrynową nutą sosu holenderskiego. Całość wieńczy jaj... czytaj dalej...
Najlepsza receptura na sos czosnkowy! Jedyny w swoim rodzaju!
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wiele osób zapewne słyszało o tym sosie i zastanawiało się, jak się go robi, z czego on jest i z czym się go podaje.
Czytaj dalej...Zasmażka jest podstawą wszelkich sosów, zup lub też do szparagów czy fasolki szparagowej. Często się ją stosuje nie tyle by zagęścić jakieś danie ale też by wzbogacić jego smak. Często pojawiają się problemy z zasmażką.
Czytaj dalej...Na blogu Codziennik Kuchenny dzielę się pasją do kulinariów.