Lato ma się ku końcowi i zaczyna się czas, kiedy mam ochotę na pożywną, gęstą zupę. Zupa - krem to fantastyczne i sycące danie, a krem z marchewki jest chyba najlepszym z nich. Delikatna, słodka, o wspaniałym kolorze, z dodatkiem ostrego imbiru i odrobiną papryczki chili, jest wspaniale rozgrzewająca - idealna na pierwsze chłodniejsze dni. 1 średnia cebula 6-8 średnich marchewek 1 łyżka startego swieżego imbiru kilka cienkich plasterków papryczki chili 500ml bulionu warzywnego sól, pieprz olej do smażen... czytaj dalej...
Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.
Czytaj dalej...