Przepis na : śniadanie
Na zakończenie pieczarkowego tygodnia postanowiłam przygotować bardzo proste, ale niezwykle smaczne jajka zapiekane na pieczarkach . Kremowe pieczarki ze szczypiorkiem i rozpływające się na nich jajko to coś po prostu wspaniałego. Polecam wszystkim - danie idealnie sprawdzi się jako śniadanie lub jako przekąska na lunch. Wszystkim gorąco polecam! Składniki : 2-3 szalotki 1-2 ząbki czosnku 500g pieczarek pęczek cienkiego szczypiorku sok z połowy cytryny 1 łyżeczka suszonego estragonu 2 łyżki ricotty (... czytaj dalej...
Święto Halloween pojawiło się w naszym kraju w latach 90-tych, jednak dopiero od kilku lat cieszy się sporą popularnością.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.
Czytaj dalej...Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.
Czytaj dalej...