Zbliżają się święta, a zatem czas, kiedy będziemy smażyć najprzeróżniejsze ryby. Na przykład karpia. Często zostają kawałki nazbyt ościste, których nikt nie chciał. Wstawiamy je do lodówki licząc, że ktoś w końcu się skusi. Najczęściej nikt się nie skusi i po kilku dniach wyrzucamy je. A można je zalać zalewą i podać na przykład na sylwestrowy stół.Do tej zalewy możemy wrzucić każdą usmażoną rybę: od szlachetnego karpia po skromną płotkę czy ościstego leszcza. Oto składniki zalewy:1 szklan...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?
Czytaj dalej...Proste przepisy na proste i smaczne potrawy.