Przepis na : sałatka
Ta sałatka z kapusty pekińskiej i kurczaka to pyszne połączenie soczystego mięsa, chrupiącej kapusty, prażonego słonecznika, suszonej żurawinyi słodkich jabłek. Wszystko to otulone kremowym sosem na bazie majonezu z nutą soku z limonki i miodu. To szybki i prosty przepis na lunch – gotowy w 15 minut, idealny zwłaszcza gdy korzystasz z resztek pieczonego kurczaka z obiadu. Chrupiąco, świeżo, pysznie – sałatka z kapusty pekińskiej i kurczaka Dlaczego przypomniała mi się kapusta pekińska? Sama nie wiem… Może dl... czytaj dalej...
Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...Molekularny biolog z wykształcenia, kulinarna blogerka z zamiłowania