Słodkie czy słone? A może pankejki na słodko-słono!

Słodkie czy słone? A może pankejki na słodko-słono!

Słodkie czy słone? A może pankejki na słodko-słono!

Przepis na : śniadanie

Pankejki na słodko-słono to smakowe zaskoczenie, które łączy w sobie puszyste ciasto, chrupiący becon i delikatną słodycz karmelizowanych jabłek. To danie pokazuje, że kuchnia lubi bawić się kontrastami – i często właśnie w takich połączeniach kryje się prawdziwa magia. Jeśli szukasz przepisu, który wyróżni Twoje śniadanie lub brunch, te pankejki na słodko słono sprawdzą się idealnie. Co to za pankejki na słodko-słono? Pewnie, gdyby ktoś 10 lat temu powiedział mi, że pankejki na słodko słono mogą smakować bos... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu codojedzenia

Warto przeczytać

Jak zrobić idealne naleśniki?

Na temat pochodzenia naleśników i tego skąd się wywodzą nie ma jednoznacznych informacji, prawdopodobnie już w starożytności były przyrządzane podobno w Chinach i Europie.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.