Krem cytrynowy

Krem cytrynowy

Krem cytrynowy

Krem cytrynowy Krem cytrynowy to rześka (i lżejsza) wersja kremu budyniowego. Świetnie nada się jako dodatek do cytrynowych babeczek (np. takich lub takich), a także do przekładania tortów, ciast czy tart. Składniki:1 budyń waniliowy1,5 szklanki mleka3 łyżki cukru1 kostka masłaskórka z połówki cytrynyaromat cytrynowyżółty barwnik spożywczy (opcjonalne) Masło wyciągamy wcześniej z lodówki, kroimy na mniejsze kawałki i odstawiamy, żeby zmiękło. Gotujemy jedną szklankę mleka, w połowie szklanki ro... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Ciastkozercy

Autor

Róża Mucha MyśliwiecRóża Mucha Myśliwiec

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

krem, budyń, babeczki, cytryna, muffiny, ciasteczka, torty, tort, ciasto, tarta, polewa, ciasto cytrynowe, ciasteczka budyniowe, ciasto budyniowe, ciasto z kremem, ciasta z kremami, ciasteczka waniliowe, muffiny waniliowe

Inne przepisy z Ciastkozercy

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.