Czekoladowy tort z jeżynami

Czekoladowy tort z jeżynami

Czekoladowy tort z jeżynami

Dzisiejszy tort to prezent urodzinowy dla mojej Babci, która niedawno skończyła 80! lat. Czekoladowe biszkopty przełożyłam prostym kremem czekoladowym, domowym dżemem jagodowym i udekorowałam świeżo zebranymi jeżynami :) Tortownica, w której piekłam biszkopty ma 20 cm średnicy. Składniki na 1 blat biszkoptu (będą potrzebne 2) 3 jajka 6 łyżek mąki pszennej (około 65 g jeśli macie wagę) 3 łyżki kakao (płaskie) 3 łyżki mąki ziemniaczanej 9 łyżek cukru Składniki na krem czekoladowy: 800 g śmietany kremówki 300 g g... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Ciastkozercy

Warto przeczytać

Jak przygotowywać potrawy, by nie tracić cennej witaminy C?

Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.

Czytaj dalej...

Autor

Róża Mucha MyśliwiecRóża Mucha Myśliwiec

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

krem, biszkopt, czekolada, torty, tort, ciasto, krem czekoladowy, kokosowe, ciastka kremówki, ciasteczka, muffiny, babeczki, z jagodami, polewa czekoladowa, gorąca czekolada, ciasta z kremami, ciasto z kremem, ciasto kokosowe, łatwe ciasto, ciasto czekoladowe, ciasta czekoladowe, ciasteczka z czekolada, domowa czekolada, czekoladowe ciasteczka , muffiny czekoladowe, ciasteczka kokosowe, proste ciasto, ciasto 3 bit, ciasto 3 bit na biszkopcie

Inne przepisy z Ciastkozercy

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.