Składniki: Ciasto: 8 jajek 3/4 szklanki cukru 3 jabłka 100 g rodzynek sułtańskich 50 g suszonej moreli 2 szklanki mąki pszennej 4 opakowania kiśli o smaku cytrynowym (38g) 1 łyżka proszku do pieczenia 250 g margaryny 1 łyżka startej kandyzowanej skórki cytrynowej Kruszonka migdałowa: 0,5 szklanki mąki pszennej 50 g margaryny 1/4 szklanki cukru 0,5 szklanki płatków migdałowych Przygotowanie: Jabłka - obrać i oczyścić z gniazd nasiennych. Pokroić w średnią kostkę. Bakalie - Morele pokroić w drob...

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...
Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...
Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...
Mam na imię Iza i uwielbiam piec i robić różne słodkości dla rodziny i przyjaciół. Postanowiłam się podzielić z Wami tymi kilkoma słodkościami.
Wszystkie przepisy i porady, które umieszczam na stronie zostały osobiście przeze mnie wypróbowane.