Składniki: 4 jajka 3 / 4 szklanki cukru 25 dag mąki 10 dag orzechów włoskich 10 dag orzechów laskowych 3 łyżeczki proszku do pieczenia 200 ml oleju 2 - 3 łyżki kakao 1 szklanka zimnej wody Przygotowanie: Orzechy włoskie i laskowe drobno pokroić lub zmielić na mączkę. Mąkę z proszkiem do pieczenia przesiać. Jajka z cukrem i cukrem waniliowym ubić do momentu zbielenia. Następnie dodać olej, wlać wodę i bardzo delikatnie wymieszać, gdyż jest bardzo rzadkie. Dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i ... czytaj dalej...
Mam na imię Iza i uwielbiam piec i robić różne słodkości dla rodziny i przyjaciół. Postanowiłam się podzielić z Wami tymi kilkoma słodkościami.
Wszystkie przepisy i porady, które umieszczam na stronie zostały osobiście przeze mnie wypróbowane.