Ciastka "Pasjanse"

Ciastka "Pasjanse"

Ciastka "Pasjanse" są to pyszne i dosyć nietypowe małe beziki. Historia powstania tych ciasteczek wiąże się nie zmiennie z Krakowem i Małopolską. Pomysł upieczenie ciastek "Pasjansów" wymyślił pewien cukiernik z Krakowa, który od lat specjalizuje się w pieczeniu pączków. Ciastka "Pasjanse" doskonale pasują zarówno do eleganckich przyjęć, jak i do kameralnych spotkań w gronie najbliższych. Jedyną wadą jaką widzę to to, że strasznie szybko znikają ze stołu. Polecam! Składniki: ciasto 200 g mąki pszennej 200 ml wo...

Czytaj dalej na blogu Ciasta z tradycjami

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Autor

HonorataHonorata

Cześć
Jestem młoda i pełną energii dziewczyną, której pasją są wypieki. Uwielbiam piec oraz komponować nowe smaki. Oprócz wypieków bardzo lubię przeczytać dobrą książkę.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, ciastka , pączki pieczone, syrop, pączki, ciasteczka, szybkie ciasto

Inne przepisy z Ciasta z tradycjami

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.