Dobrze mieć zamrożōne 1 trocha bani, bo jak na wiosna Wōm sie ji zachce, to mołcie 2 już ôbiołd 3 prawie fertich 4 . Jak żech rychtowoł 5 ta zupa, to czasu za wiela niy bōło, a wtynczos sie czowiek myśli, co tam moł w dōma 6 leżeć. Bōło 7 trocha zelera 8 naciowego, kōnsek boreju 9 i jedyn banan… zaroz 10 w gowie mi sie narychtowoł recept i żech sie wziōn do roboty. Z tego boreju bōło wiyncyj zielōnego, jak biołego- biołe poszło do szałołtu 11 , a zielōnego szkoda mi bōło wyciepnōńć, bo tam przeca tyż sōm... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Mało osób zdaje sobie sprawę, że w wielu problemach kuchennych skuteczna może się okazać cytryna.
Czytaj dalej...Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.
Czytaj dalej...Dzień dobry, mój blog jest pisany po śląsku, choć nie oznacza to, że znajdują się tam tylko przepisy z Kuchni Śląskiej. Jeżeli masz poczucie humoru i lubisz dobre jedzenie, na pewno znajdziesz tam coś dla siebie :)