Przijechała 1 dō 2 mie na bezuch 3 moja Muter 4 i niy dojś 5 , że musiała czekać na ôbiołd 6 do wieczora, to jeszcze na talyrzu dostała wynołkwiane 7 ajerkuchy. Przi jedzyniu porobiōła 8 trocha minōw, ale pedziała 9 na kōńcu, że dobre- po takyj recynzji mogecie 10 zaryzykować. Styknie 11 do rychtowania 12 ajerkuchōw dać inkszyj 13 mōnki i już mołcie 14 nowy smak- joł 15 żech kaj 16 kupiōł mōnka ze cieciorki i wyszły z tego wyraźne we smaku ajerkuchy. Do filowania 17 miyso ze dodatkami i we niycałe pó 18 godziny je... czytaj dalej...
Przepisów jest bardzo wiele, w każdym domu króluje inne ciasto. Chciałabym przedstawić wam przepis na ciasto, które bardzo często nazywa się Trzy szklanki. Ciasto jest bardzo proste i pyszne, a przepis prosty, nawet amator cukierniczy sobie z nim poradzi.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Dzień dobry, mój blog jest pisany po śląsku, choć nie oznacza to, że znajdują się tam tylko przepisy z Kuchni Śląskiej. Jeżeli masz poczucie humoru i lubisz dobre jedzenie, na pewno znajdziesz tam coś dla siebie :)