Przepis na : obiad
Domowy rosołek już się znudził? No problem! W bardzo prosty sposób możemy "przerobić" taką zupkę na aksamitny krem dyniowy. Wykorzystujemy zapasy mrożonej dyni lub używamy świeżej. Smacznego! Składniki: 1 kg dyni, obranej i pokrojonej w kostkę 5-6 szklanek bulionu lub wody 3 łyżki oliwy 1 łyżeczka imbiru sól pieprz Oliwę rozgrzać w garnku o grubym dnie lub w woku. Włożyć dynię i podsmażyć ok. 3 minuty. Posypać imbirem i zalać bulionem lub wodą. Gotować ok. 30 minut do miękkości dyni. Zmiksować na... czytaj dalej...
Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...Kochająca piec słodkości, ciągle poszukująca nowych inspiracji uczennica, która w kuchni może przesiadywać godzinami :)
Zapraszam na mój blog :) Dopiero zaczynam przygodę z blogowaniem, dlatego bardzo serdecznie zapraszam w odwiedziny! :)