Dobre, smaczne i proste danie, które serwujemy na obiad i nie tylko. Gotujemy ziemniaki w łupinach, potem odcedzamy i studzimy. Wystudzone ziemniaki kroimy na dwie części i łyżką wybieramy "gniazda" na farsz. Mięso smażymy ... ...dodajemy cebulkę, paprykę, sól, pieprz, zioła wg swoich smaków. Usmażonym farszem napełniamy ziemniaki i układamy na natłuszczonej blasze. Zapiekamy w 200 st. C / 15-20 min. Pięć minut przed końcem zapiekania posypujemy serem. Gotowe ziemniaki serwujemy na gorąco... same, z sosem, z suró... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...Polska, rodzina, kuchnia, sport, historia, podróże...