Pierś indyka z piekarnika.

Pierś indyka z piekarnika.

Pierś indyka z piekarnika.

Przepis na : obiad

Kotlety drobiowe przygotowane w piekarniku, to smaczna propozycja na obiad. Pierś płuczemy w zimnej wodzie i osuszamy ręcznikiem papierowym, potem kroimy na 1cm kotlety. Mięso solidnie przyprawiamy solą, pieprzem, papryką i ziołami. Tak przygotowane porcje układamy w naczyniu przekładając cebulą w krążkach,  na warstwie 5 cm lekko posolonej włoszczyzny w paskach. Wszystko polewamy 5 łyżkami oleju roślinnego i wstawiamy do piekarnika. Pieczemy 30-40 min. / 200 st. C. Podajemy na gorąco, mięso, warzywa i ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu chleba naszego

Autor

Dariusz PodlasekDariusz Podlasek

Polska, rodzina, kuchnia, sport, historia, podróże...

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

chleb, kotlet, kotlety, mięso, obiad, kotlety drobiowe, piersi, drobiowe, sosy, pierś, makaron, ryż, ziemniaki, makarony, papryka, sznycle, indyk, sznycel, sos do ryżu, sos do makaronu, ryż z warzywami, mięsa pieczone, pierś z indyka, pieczone ziemniaki, makaron na obiad, obiad z makaronem, ziemniaki na obiad

Inne przepisy z chleba naszego

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.