Pierś indyka z piekarnika.
Pierś indyka z piekarnika.
Przepis na : obiad
Kotlety drobiowe przygotowane w piekarniku, to smaczna propozycja na obiad. Pierś płuczemy w zimnej wodzie i osuszamy ręcznikiem papierowym, potem kroimy na 1cm kotlety. Mięso solidnie przyprawiamy solą, pieprzem, papryką i ziołami. Tak przygotowane porcje układamy w naczyniu przekładając cebulą w krążkach, na warstwie 5 cm lekko posolonej włoszczyzny w paskach. Wszystko polewamy 5 łyżkami oleju roślinnego i wstawiamy do piekarnika. Pieczemy 30-40 min. / 200 st. C. Podajemy na gorąco, mięso, warzywa i ... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu chleba naszego
Autor
Dariusz Podlasek
Polska, rodzina, kuchnia, sport, historia, podróże...
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
chleb, kotlet, kotlety, mięso, obiad, kotlety drobiowe, piersi, drobiowe, sosy, pierś, makaron, ryż, ziemniaki, makarony, papryka, sznycle, indyk, sznycel, sos do ryżu, sos do makaronu, ryż z warzywami, mięsa pieczone, pierś z indyka, pieczone ziemniaki, makaron na obiad, obiad z makaronem, ziemniaki na obiad
Inne przepisy z chleba naszego
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję