Dzień dobry, Dziś przedstawiam Wam zapowiadany wcześniej pyszny napój z rabarbaru z wodą różaną (mam nadzieję, że udało się Wam ją kupić ;)). Jest słodki, orzeźwiający, ma wspaniały różowy kolor, a dzięki pływającym w nim różanym płatkom, wygląda po prostu pięknie! :) Wywodzi się z kuchni perskiej i nazywany jest sharbatem. Sharbat to popularny w kuchni arabskiej, tureckiej i indyjskiej schłodzony słodki napój przygotowywany na bazie owoców i płatków kwiatów. Mogą się w nim znaleźć aromaty cytryny, pomarańc... czytaj dalej...
Święto Halloween pojawiło się w naszym kraju w latach 90-tych, jednak dopiero od kilku lat cieszy się sporą popularnością.
Czytaj dalej...Na każdej imprezie nie może zabraknąć dobrych drinków i smacznego jedzenia. Oczywiście najlepsze są szybkie przekąski, potocznie nazywane finger foods, jednak nie może też zabraknąć sałatek.
Czytaj dalej...Sylwester to czas, kiedy świętuje się koniec starego roku i początek nowego. Jest to stosunkowo dość młode święto, gdyż narodziło się ono dopiero na przełomie XIX i XX wieku.
Czytaj dalej...