Smażone kanie

Smażone kanie

Smażone kanie

  Schyłek lata i początek jesieni, to wspaniały czas na zbieranie grzybów. Zawsze, jeśli tylko uda mi się nazbierać kani, lądują one na patelni. Smażę je tak samo, jak kotlety schabowe. Smakują rewelacyjnie Co potrzeba: Kanie, Jajka, Bułka tarta, Kucharek lub sól, Pieprz, Olej rzepakowy do smażenia Wykonanie: Kanie płuczemy pod bieżącą wodą, osączamy na papierowym ręczniku, a następnie układamy blaszkami do góry. Kroimy w trójkąty, wycinamy miejsce na środku kapelusza, z którego wyrastała nóżka, doprawiamy ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Bułka z Chlebem

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję