Łopatka wieprzowa z delikatnym puree z cukinii i ostrą papryką

Łopatka wieprzowa z delikatnym puree z cukinii i ostrą papryką

Łopatka wieprzowa z delikatnym puree z cukinii i ostrą papryką

Co potrzeba: 1 kg łopatki wieprzowej bardziej okrągłej, 1 esencja Knorr do duszonych mięs, 1 średnia cukinia, u mnie żółta (ok. 1 kg), 2 czerwone, ostre papryczki z pestkami, 1 łyżeczka soku z cytryny, ½ łyżeczki soli, ½ łyżeczki pieprzu, ½ łyżeczki granulowanego czosnku, olej do smażenia Wykonanie: łopatkę kroimy w plastry o grubości 1 cm, rozbijamy tłuczkiem. Na większą patelnię nadającą się do piekarnika dajemy 4 łyżki oleju, 1 esencję Knorr do duszonych mięs, stawiamy na większym płomieniu. Esencja zaczn... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Bułka z Chlebem

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.