Ptysiole, czyli Ptysie i Eklerki

Ptysiole, czyli Ptysie i Eklerki

Ptysiole, czyli Ptysie i Eklerki

Nie śmiejcie się ze mnie, ale to moje pierwsze w życiu ciasto parzone, pierwsze w życiu eklerki:)Źródło: MojeWypieki. SKŁADNIKI na ok 30 sztuk: 1 szklanka wody 125 g masła 1 szklanka mąki pszennej 4 jajka W garnuszku zagotować wodę z masłem. Na gotującą się wodę wsypać mąkę i mieszać, aby się całość nie przypaliła ( ja szybko rozmieszałam mikserem). Ciasto jest gotowe, gdy ma szklisty wygląd i odchodzi od garnka. Pozostawić do całkowitego wystygnięcia (ważne, inaczej nie urosną w piekarniku... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Blondynka Gotuje

Autor

BlondynkaGotujeBlondynkaGotuje

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ptysie, pieczenie, mąka, krem, ciasto, pączki, ciastka , czekolada, jajko, ptyś, cukier, ciasteczka, szybkie ciasto, szybki ciasto, ciasta z kremami, jajka nadziewane, ciasto z białek , ciasto z masa, sposoby na jajko, ciasto z kremem, ciasta z masa, pączki pieczone

Inne przepisy z Blondynka Gotuje

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.