Przepis na : śniadanie
Galette Bretonne to naleśniki z mąki gryczanej popularne w Bretanii oraz Normandii. Podawane są zwykle na słono. Nadzieniem mogą być warzywa, ryby, mięso, a nawet jabłka, najbardziej popularne są te z kombinacją sera (Ementalera), szynki i jajka. W takiej właśnie wersji nazywają się Galette Complete. Dwa takie naleśniki w zupełności wystarczą na obiad dla największych żarłoków:)Wykonanie tych naleśników jest banalnie proste, schody zaczynają się przy składaniu ich na gorącej patelni - dla mnie to była najwięks... czytaj dalej...
Wyglądają super! Kupię tylko mąkę gryczaną i będzie pyszny obiad :>
Mogę tylko podpowiedzieć co zaobserwowałam w sklepach: mąka gryczana firmy Melvit kosztuje 6,50 zł, a mąka gryczana firmy Lubella kosztuje 9,50 zł. ;)