Dziś coś prostego. Tradycyjnie szybkiego i niedrogiego. Można modyfikować przepis do woli dodając różne bakalie i owoce, dzielić ciasto na pół i jedną część zmieszać z kakao. Babka jest mokra i długo zachowuje świeżość. Przepis pochodzi z rodzinnego zeszytu z przepisami. Wrzuciłam zdjęcie wersji podstawowej i bez jabłek - takie było życzenie mojego Słoneczka. Składniki: 1 jajko 1 szklanka cukru 1 szklanka śmietany 2 szklanki maki pszennej 4 łyżki oleju 4 łyżki dżemu aromat dowolnie wybrany 1 łyżeczka sod... czytaj dalej...
Hmmmm....... do wypróbowania :) lubię bardzo takie "jedno miskowe" przepisy!!!
Ciasto jest bardzo fajne, mokre. Przepis można dowolnie modyfikować, zmieniać, dodawać, kolorować, można przełożyć ciasto powidłami, każdy pomysł można wprowadzić w życie! Ja piekłam już tak wiele wersji tego ciasta, że nie jestem w stanie zliczyć - za każdym razem efekt był świetny!
Właśnie ciacho siedzi w piecu !!!! zrobiłam z orzechami mam nadzieję że wyjdzie i będzie smaczne!!
Mniam, wyjdzie na pewno! Mam nadzieję, że podzielisz się wrażeniami po degustacji;)
Ciasto PYSZNE!!!!!!! przepis zostaje już na zawsze:) Pozdrawiam
Właśnie dodałam babkę z Twojego przepisu na swojego bloga,zapraszam do podglądnięcia!!!Pozdrawiam