Wielkanocne jajeczka z łososiem Jajeczka wypełnione kremową pastą z chrzanem i łososiem, to bardzo smaczna i efektowna przekąska, która pięknie przyozdobi nasz stół wielkanocny. Składniki: 3 -4 jajka 50 g wędzonego łososia 1 łyżeczka majonezu pół łyżeczki chrzanu 1 łyżeczka serka śmietankowego (typu Almette) sól, pieprz *** Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i przekrawamy na połówki. Z jajek delikatnie za pomocą łyżeczki wydrążamy żółtka i umieszczamy je w miseczce *** ... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...