Schabowy po meksykańsku

Schabowy po meksykańsku

Schabowy po meksykańsku

Schabowy po meksykańsku Znudziły Wam się tradycyjne kotlety? Spróbujcie schabowych w wersji meksykańskiej. Kruche i soczyste mięso w pysznej panierce, podane z salsą pomidorową, podbije podniebienia wszystkich smakoszy!     Składniki: 3-4 plastry schabu 1 cebula 3/4 szklanki mleka masło klarowane lub olej – do smażenia PANIERKA: 1/2 szklanki mąki 1 jajko 3/4 szklanki bułki tartej sól, pieprz 1/3 łyżeczki chilli w proszku 1/2 łyżeczki słodkiej papryki mielonej 1/2 łyżeczki suszonego oregano 1 łyżka posiek... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Blog z Apetytem

Warto przeczytać

Jak zrobić idealnego schabowego?

Można rzec, że jest to najpopularniejsze danie polskiej kuchni, lecz nie każdy potrafi go przyrządzić tak by zapierał dech w piersiach.

Czytaj dalej...

Autor

Blogzapetytem

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kotlety, tarta, schabowe, bułki, obiad, przekąski, surówka, schab, ciasto, sałatki, sałatka, przystawki, ryż, sałatka imprezowa, sałatka z ryżem, mięso mielone, sałatka meksykańska, kotlety mielone, przepisy na kruche ciasto

Inne przepisy z Blog z Apetytem

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.