
Mazurki grysikowe Takie mazurki pamiętam z dzieciństwa. Robiłyśmy je z mamą, a w przepisie było napisane, że to mazurki z niby marcepanem i rzeczywiście ta masa trochę go w smaku przypomina. Są bardzo smaczne, ekstra kruche i urocze. Robię je w takich mini wersjach bo uważam, że lepiej się je takie ciasteczka na raz, a także idealnie pasują do koszyczka. Składniki: 280g mąki pszennej 60g cukru pudru 2 żółtka 160g zimnego masła Nadzienie grysikowe: 2 szklanki mleka pół szklanki cukru 1 cukier waniliow... czytaj dalej...

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...
Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...
Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...