Przepis na : obiad
Kurczak w pięciu smakach z papryką Pomysł na szybki, prosty i bardzo smaczny obiad. Kurczak w pięciu smakach, to popularne danie, które łączy w sobie smak słodki, kwaśny, słony, gorzki i ostry. Nazwa potrawy nawiązuje do pięciu podstawowych smaków, które w niej występują. Danie podaje się zazwyczaj z ugotowanym na sypko ryżem lub z „chińskim” makaronem. Składniki: 1 duży filet z kurczaka 2 łyżki przyprawy do dań chińskich „pięć smaków” ok 6 plastrów papryki konse... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...