Kurczak po luizjańsku Przedstawiam pyszny i szybki w wykonaniu obiad z jednej patelni. Soczyste fileciki z chrupkimi warzywami, zanurzone w aromatycznym, szklistym sosie typowym dla kuchni luizjańskiej. Danie najlepiej smakuje podane z ugotowanym na sypko ryżem. Coś pysznego! Składniki: 3-4 pojedyncze filety z kurczaka pół szklanki mąki do panierowania olej do smażenia 1 cebula 2 papryki w różnych kolorach (u mnie 1 czerwona, pół żółtej i pół zielonej) 1 szklanka bulionu drobiowego 1 łyżka słodkiego... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...