Jajeczka z pastą z łososia Elegancka i smaczna przekąska, idealna zarówno na święta, jak i inne uroczystości i spotkania. Taka przystawka nie tylko świetnie smakuje, ale również pięknie prezentuje się na stole, dodając elegancji każdemu przyjęciu. Składniki: 6-7 jajek 10 dkg łososia wędzonego 1 łyżka majonezu 1 łyżka gęstego jogurtu naturalnego pół łyżeczki musztardy 1 przeciśnięty ząbek czosnek sól, pieprz, zioła prowansalskie szczypiorek lub rzeżucha do posypania *** Jajka gotujemy na twa... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...