Ciasto drożdżowo jogurtowe – wilgotne i puszyste!

Ciasto drożdżowo jogurtowe – wilgotne i puszyste!

Ciasto drożdżowo jogurtowe – wilgotne i puszyste!

Ciasto drożdżowo jogurtowe – wilgotne i puszyste! To chyba najpyszniejszy drożdżowiec jaki jadłam. Puszysty a jednocześnie wilgotny, delikatny i aksamitny w smaku. Coś pysznego!     Składniki: 300g gęstego jogurtu naturalnego 1/3 szklanki ciepłego mleka (nie gorącego) 5 jajek 1 szklanka cukru 50 dkg świeżych drożdży 4 szklanki mąki pszennej 1/3 szklanki oleju KRUSZONKA: 70g mąki 3 łyżki cukru 40 g zimnego masła DODATKOWO: owoce, u mnie świeże truskawki     *** Do ciepłego (nie gorą... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Blog z Apetytem

Warto przeczytać

Czego jeszcze nie wiesz o truskawkach, ciekawostki, kalorie i przepisy!

Znana wszystkim truskawka, a właściwie poziomka truskawka, to uzyskany ponad 300 lat temu na dworze francuskim mieszaniec dwóch gatunków poziomki.

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.