Dorsz po kołobrzesku

Dorsz po kołobrzesku

Dorsz po kołobrzesku

Przepis na : obiad

Po pobycie nad morzem chyba powinnam mieć dość ryb nie sądzicie? Niestety nie, mi ciągle jest ich mało, czuje niedosyt, dlatego po powrocie zaopatrzona w zakupy świeżych dorszy prosto od rybaków na kołobrzeskiej giełdzie rybnej postanowiłam zrobić taką pyszną, smażoną rybę w domu. Przepis zaczerpnęłam od Dominiki, mieszkanki Pomorza z Dygowa i kto jak nie ona powinna znać udany przepis na dobrą rybkę, prawie jak ze smażalni Pirania w Kołobrzegu. I się nie pomyliłam, bo ryba wyszła rewelacyjna. Polecam. ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Bernika - moj kulinarny pamietnik

Warto przeczytać

Najlepsza dieta na zimę

Nasza dieta podczas zimy powinna skupiać się nie tylko na tym, by zrzucić zbędne kilogramy, lecz także utrzymać odpowiednią odporność organizmu.

Czytaj dalej...

Dieta dla rzucających palenie

Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.

Czytaj dalej...

15 przepisów na karpia

15 pysznych przepisów na świątecznego karpia

Czytaj dalej...

Jak przygotować karpia na Wigilię?

Karp jest to tradycyjna świąteczna polska potrawa. W obecnych czasach odchodzi się od tradycyjnych polskich potraw, gdyż według religii w wigilię już nie obowiązuje post.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
aga, 13 sierpnia 2013 11:24:21

Wypisz-wymaluj jak z nadmorskiej smażalni! Wykorzystam kołobrzeski przepis, podoba mi się to ciasto na bazie mleka.

Ewa Smaczniutkie.pl, 13 sierpnia 2013 11:25:21

Nie ma to jak dobra ryba :) Kiedy jesteśmy nad morzem to zawsze staramy się zrobić "wywiad" wśród miejscowych na temat sprawdzonej smażalni. A później już korzystamy z dobrodziejstw naszego morza. W domu już nigdy taka ryba nie smakuje tak samo. Twój przepis jest bardzo ciekawy, do wypróbowania :)

Bernadeta, 13 sierpnia 2013 11:38:24

ja nie musiałam robić wywiadu, no prawie.. najlepsze sa do tego przecież blogerki, my dla siebie jesteśmy nieocenionym źródłem wiedzy o regionach w których mieszkamy i dlatego o pomoc zwróciłam się do Dominiki która mi poleciła odpowiednia smażalnie i inne miejsca , tak by się nie sparzyć.

Marta- Taste Eat, 13 sierpnia 2013 14:18:46

Rybka prezentuje się bosko! Koniecznie do wypróbowania:)!

Izaa, 14 sierpnia 2013 01:41:29

bardzo apetycznie wygląda

Bernadeta, 14 sierpnia 2013 02:09:37

polecam warto:)

Bernadeta, 14 sierpnia 2013 02:09:55

dziekuje. pozdrawiam.

Bernadeta, 14 sierpnia 2013 02:10:11

milo mi i tak tez smakuje.