Przepis na : obiad
Po pobycie nad morzem chyba powinnam mieć dość ryb nie sądzicie? Niestety nie, mi ciągle jest ich mało, czuje niedosyt, dlatego po powrocie zaopatrzona w zakupy świeżych dorszy prosto od rybaków na kołobrzeskiej giełdzie rybnej postanowiłam zrobić taką pyszną, smażoną rybę w domu. Przepis zaczerpnęłam od Dominiki, mieszkanki Pomorza z Dygowa i kto jak nie ona powinna znać udany przepis na dobrą rybkę, prawie jak ze smażalni Pirania w Kołobrzegu. I się nie pomyliłam, bo ryba wyszła rewelacyjna. Polecam. ... czytaj dalej...
Nasza dieta podczas zimy powinna skupiać się nie tylko na tym, by zrzucić zbędne kilogramy, lecz także utrzymać odpowiednią odporność organizmu.
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Karp jest to tradycyjna świąteczna polska potrawa. W obecnych czasach odchodzi się od tradycyjnych polskich potraw, gdyż według religii w wigilię już nie obowiązuje post.
Czytaj dalej...Wypisz-wymaluj jak z nadmorskiej smażalni! Wykorzystam kołobrzeski przepis, podoba mi się to ciasto na bazie mleka.
Nie ma to jak dobra ryba :) Kiedy jesteśmy nad morzem to zawsze staramy się zrobić "wywiad" wśród miejscowych na temat sprawdzonej smażalni. A później już korzystamy z dobrodziejstw naszego morza. W domu już nigdy taka ryba nie smakuje tak samo. Twój przepis jest bardzo ciekawy, do wypróbowania :)
ja nie musiałam robić wywiadu, no prawie.. najlepsze sa do tego przecież blogerki, my dla siebie jesteśmy nieocenionym źródłem wiedzy o regionach w których mieszkamy i dlatego o pomoc zwróciłam się do Dominiki która mi poleciła odpowiednia smażalnie i inne miejsca , tak by się nie sparzyć.
Rybka prezentuje się bosko! Koniecznie do wypróbowania:)!