Przepis na : obiad
Och, makaron! Mogłabym o nim mówić i mówić i… oczywiście jeść. Jeść bez końca. W każdej odsłonie, na słodko, na słono, zapiekany, ugotowany na patelni, w sałatce… Makaron uwielbiam za jego różne formy, nieskończone kompozycje podania, zazwyczaj dość krótki czas przygotowania. Nigdy mi się nie znudzi. Jednak, jeśli miałabym powiedzieć Wam, w jakiej formie lubię go najbardziej – nie umiałabym odpowiedzieć. A Wy? Jaki makaron lubicie najbardziej? Dzisiejszy makaron jest nieco inny niż zazwyczaj, gdyż podany z ... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Studentka Fizjoterapii i Dietetyki, kochająca sport, dobre jedzenie i zdrowy tryb życia :)