Niestety, okres zimowo-wiosenny jest paskudny, oczywiście tylko pod względem odporności naszego organizmu. Nasz organizm jest osłabiony i łatwo o przeziębienie. Częste skoki temperatur, raz gorące słońce, raz z zimny wiatr, powodują, że nie umiemy racjonalnie określić jak odpowiednio się ubrać. Gdy wychodzimy do pracy, na uczelnię, do szkoły, w słońcu mamy 15-20 stopni, jednak gdy już wracamy temperatura spada do 5 stopni. Przez jeden błąd, możemy nabawić się kataru, bólu gardła, czy też kaszlu na cały tydz... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Mało osób zdaje sobie sprawę, że w wielu problemach kuchennych skuteczna może się okazać cytryna.
Czytaj dalej...Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Studentka Fizjoterapii i Dietetyki, kochająca sport, dobre jedzenie i zdrowy tryb życia :)