Polsko- włoska zupa dyniowa z grzankami parmezanem i serem korycińskim

Polsko- włoska zupa dyniowa z grzankami parmezanem i serem korycińskim

Polsko- włoska zupa dyniowa z grzankami parmezanem i serem korycińskim

Przepis na : obiad

Moje zupy dyniowe do tej pory były z curry, papryczką chilli. Już wiało nudą, a kiedy brałam do ust łyżkę to wiedziałam już co poczuje na języku. Zaszły zmiany w mojej zupie. I są niezłe:)  Potrzebujesz: 500 gram dyni 1,5 litra bulionu cebula biała włoska 2 łyżki oliwy z oliwek kromka chleba wiejskiego boczek lub panczetta 2 łyżki tartego parmezanu 2 łyżki śmietanki 36% 1 łyżeczka tymianku  plaster sera korycińskiego  Cebulę pokrój w kosteczkę, zeszklij na oleju dodaj dynię... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu AZgotuj!

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.