
Przepis na : kolacja
P asztet z udźca indyka z wiśniami. Składniki : 800 -1000 g udźca z indyka 300 g wątróbki z kurczaka marchew 1/4 selera pietruszka korzeń 1 cebula 1 ząbek czosnku 3 liście laurowe 3 ziarna ziela angielskiego sól i pieprz do smaku 2 jaja 150 g mrożonych wiśni lub świeże w sezonie bułka tarta lub mielony len olej Przygotowanie: Udziec z indyka oczyścić z tłuszczu jeśli jest i pokroić w dość dużą kostkę. Na dno rondla wlać olej, rozgrzać, przełożyć mięso, posolić dodać przyprawy i zacz... czytaj dalej...

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...
Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...
Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...