Przepis na : obiad
Paszteciki z kapustą i grzbami do barszczu. SKŁADNIKI: Ciasto 500 g mąki 100 g miękkiego masła 1 łyżka miodu akacjowego / cukru 1/2 łyżeczki soli 100 ml mleka / lub napoju roślinnego 2 jajka 20 g świeżych drożdży 150 ml jogurtu 9 % (dałam firmy Maluta) Farsz 500 g kapusty kiszonej 30 g grzybów suszonych 2 liście laurowe kilka ziarenek ziela angielskiego 1 łyżeczka soli pieprz do smaku PRZYGOTOWANIE:&nbs... czytaj dalej...
Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.
Czytaj dalej...Sylwester to czas, kiedy świętuje się koniec starego roku i początek nowego. Jest to stosunkowo dość młode święto, gdyż narodziło się ono dopiero na przełomie XIX i XX wieku.
Czytaj dalej...Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?
Czytaj dalej...