
Majonez- krem z awokado świetnie zastępuje majonez jajeczny a także masło. awokado hass - 1 szt. sok z limonki - 1/2 szt. czarna sól Kala Namak szczypta musztarda - 1 łyżeczka wasabi - 1/2 łyżeczki - 1/2 łyżeczki olej - 100 ml Miękkie awokado wyjąć łyżeczką i umieścić w naczyniu i zblendować razem z sokiem z limonki, musztardą i wasabi oraz ze szczyptą soli. Potem dolać olej, aż powstanie gładki, gęsty krem. Majonez przechowywać w lodówce, w zamkniętym słoiku do trzech dni. czytaj dalej...

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...
Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...
Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...