
Przepis na : deser
B abka drożdżowa o smaku pomarańczowym. Można zrobić jedną dużą lub jeśli mamy małe foremki możemy upiec małe i polukrować. Ja nie jestem zwolenniczką lukru ale jak lubicie to fajnie jest zrobić lukier z sokiem z granata. Wychodzi piękny różowy kolor. A same babeczki wygladają bajecznie. Czas przygotowania: 125 minut Pieczenie: od 15 do 30 minut Składniki: 380 g mąki ( u mnie orkiszowa) 3 jaja drożdże suszone 6 g skórka z pomarańczy ( ok. 1 łyżeczki) mleko ( napój roślinny )100 ml cukier trz... czytaj dalej...

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...
Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...
Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...