
Przepis na : deser
2 jajka 3/4 szklanka mąki orkiszowej pełnoziarnistej lub owsianej 2 łyżki otrąb owsianych 1/2 łyżki ksylitolu aromat cytrynowy 1 łyżeczki sody 100 ml jogurtu naturalnego ( pokojowa temperatura) 3 łyżki oleju otarta skórka z jednej cytryny Lukier 2 łyżki cukru pudru sok z połówki cytryny Całe jajka wbijamy do miski ubijamy z ksylitolem. Do ubitej masy wlewamy olej rzepakowy i jogurt, skórkę i aromat cytrynowy. Mieszamy trzepaczką do połączenia składników. Wsypujemy mąkę, otręby i mieszamy delikatnie. Prz... czytaj dalej...

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...
Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...
Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...