Nalewka dyniowa

Nalewka dyniowa

Nalewka dyniowa

dynia pół szklanki cukru pół szklanki wody 0,5 l wódki goździki Dynię przekroić, usunąć pestki. Obrać i pokroić na mniejsze kawałki. Dodać goździki. Wlać wódkę tak aby dynia była przykryta. Dobrze zamknąć i odstawić na 2 tygodnie. Po tym czasie nalewkę zlać i przefiltrować przez bibułę/gazę. Przygotować syrop z cukru i wody, wystudzić i dodać do nalewki. Przelać do butelek i odstawić w chłodne miejsce na 5-6 miesięcy.  czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Atlas Smaków

Warto przeczytać

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję