Chleb pszenno razowy z szałwią hiszpańską chia

Chleb pszenno razowy z szałwią hiszpańską chia

Chleb pszenno razowy z szałwią hiszpańską chia

  To mój autorski przepis, który powstał metodą prób i błędów. Dostałam nasiona szałwii hiszpańskiej od skworcu.com.pl  i oczywiście musiałam przetestować te dobroczynne nasiona o których czytałam dużo pochlebnych opinii. Tak więc kto ma ochotę niechaj wypróbuje:) Oto moje ziarenka Chia, a poniżej składniki na chleb: 10 dag drożdży 120 ml wody do rozpuszczenia drożdży 4 łyżki miodu szklanka wrzątku do rozpuszczenia miodu 1 i 1/4 kg mąki pszennej 1/4 kg mąki razowej 700 ml letniej wody ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Apetyczna babeczka

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.