Glazurowane buraki z rukolą, kozim serem Glazurowane buraki z rukolą i kozim serem Składniki na glazurowane buraki z rukolą i kozim serem dla 4 os: 1 kg małych buraków 2 łyżki oliwy 30 dkg sera koziego 2 garście rukoli 6 łyżek octu balsamicznego sól, pieprz 2 łyżeczki cukru brązowego Wykonanie: Umyte buraki gotujemy ok. 15 min. Studzimy je i obieramy ze skórki i kroimy w ćwiartki. Na patelni rozgrzewamy oliwę dodając ocet balsamiczny i brązowy cukier. Gdy cukier się rozpuści wkładamy buraki. Mieszamy aby p...
Tarte buraczki na zimę do słoików to obowiązkowy twór z buraków w naszej piwnicy. Można je podawać jako dodatek do obiadu, od razu ze słoika.
Czytaj dalej...Witam. Nazywam się Małgosia i mam 40 lat. Przez ostatnie 18 lat byłam szefem kuchni w renomowanej restauracji, podczas których przeżyłam wiele ciekawych, zabawnych i zaskakujących sytuacji. Miałam przyjemność szkolić się u Kurta Schellera i gotować z Magdą Gessler. Ostatnio postanowiłam podzielić się swoimi doświadczeniami i przepisami na blogu, na który serdecznie zapraszam.