Mus jabłkowy

Mus jabłkowy

Mus jabłkowy

Każdego roku mam mnóstwo jabłek do przerobienia. Większość z nich przerabiam na mus jabłkowy, ponieważ jest to najszybszy, najprostszy i najpraktyczniejszy sposób na późniejsze wykorzystanie jabłek. Zobacz jak zrobić delikatny, kremowy i pyszny mus jabłkowy w słoikach na zimę oraz dlaczego warto mieć go zawsze pod ręką w spiżarni. Sprawdź do czego wykorzystać mus jabłkowy. Jabłka to najpopularniejsze owoce w Polsce. Robię z nich kompoty, soki, czasami wino lub konserwuję w słoikach pokrojone w ćwiartki. Więk... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Ania gotuje

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Autor

AniagotujeAniagotuje

Blog kulinarny Ania gotuje to moja książka sprawdzonych przepisów na
- pożywne śniadania
- pyszne obiady
- zdrowe sałatki
- domowe ciasta i desery

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, ryż, szarlotka, racuchy, naleśniki, murzynek, przetwory, przepisy na kruche ciasto, chleb, gofry, owsianka, pączki, obiad, bananowe, ciasto bananowe

Inne przepisy z Ania gotuje

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.