Filet z pieczarkami w kapuście włoskiej.

Filet z pieczarkami w kapuście włoskiej.

Filet z pieczarkami w kapuście włoskiej.

Pyszny i niebanalny obiad z prostych składników to jest to co lubię najbardziej . na 4 porcje 400 gram fileta z kurczaka 4 liście kapusty włoskiej ✅ 1 średnia marchewka ✅ 1 mała pietruszka ✅ 1 mała cebula ✅ 250/300 g pieczarek ✅ 4/5 łyżek śmietanki słodkiej ✅ opcjonalnie starty żółty ser 2/3 łyżki ✅ sól ✅ pieprz ✅ mały ząbek czosnku łyżka masła Liście kapusty blanszujemy i ścinamy delikatnie odstającą łodygę. ( przygotowujemy tak jak kapustę na gołąbki) Filety podzielić na 4 równe części i lekko posolić. Cebu... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Andzia Pichci

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.